Kaip susigrąžinti mokesčius iš Airijos

Kaip daugelis jau žino, dėl mokesčių grąžinimo iš Airijos gali kreiptis asmenys, legaliai dirbę šioje šalyje, bei už praėjusį laikotarpį iki ketverių metų.

Siekiant susigrąžinti mokesčius iš Airijos, turėsite pasiruošti tam reikalingus dokumentus. Tai yra P45 ir P60 formos, gautos iš visų darbdavių (jeigu jų per mokestinius metus buvo daugiau nei vienas), arba, darbdavio nesant – dokumentas, patvirtinantis apie paskutinio asmens gauto atlyginimo išmokėjimą. Jeigu asmuo vertėsi privačiu verslu (dirbo savarankiškai), daugelį dokumentų, kurių prireiks vėliau, reikia nuolat kaupti pačiam – kaip pavyzdžiui, dokumentus apie sumokėtą PVM.

Jeigu neturite visų reikiamų dokumentų, juos turėtumėte gauti susisiekę su savo darbdaviu. Jeigu mokesčių grąžinimą vykdote profesionalios kompanijos pagalba, ji tikrai pasirūpins šiuo ir daugeliu kitų klausimų.

Skaitydami šį straipsnį, jūs galėsite apsispręsti, ar mokesčių grąžinimą iš Airijos geriau vykdyti pačiam, ar naudotis profesionalių mokesčių grąžintojų paslaugomis.  Susigrąžinant mokesčius savo jėgomis, privalumas yra tai, kad už paslaugą niekam neturite mokėti. Deja, yra trūkumas – jums vienam teks „kovoti“ su mokesčių inspekcijos biurokratais bei sekti eigos procedūrą. Dėl šios priežasties, daugelis žmonių renkasi kelią išvengti rizikos, bei pasinaudoja specializuotų įmonių paslaugomis. O tai tikrai geras pasirinkimas, nes jūs naudositės tokiais privalumais: reikalingi jūsų dokumentai pus priimti naudojantis kurjerių tarnybos paslaugomis, kurios jums nekainuos; padėsime jums parengti dokumentus ir užpildyti reikiamas formas; pristatysime dokumentus į mokesčių inspekciją, o vėliau nuolat kontroliuosime grąžinimo procesą, susisiekdami su atsakingais inspekcijos darbuotojais, taip paspartindami jūsų pinigų grąžinimo iš Airijos procesą. Iš tiesų, dažnai nutinka, kad bekeliaudami dokumentai pasiklysta. Taip pat mokesčių mokėtojui dažnai skambina pareigūnai iš mokesčių inspekcijos ir prašo vienokių ar kitokių paaiškinimų. Tokiais atvejais, į visus inspektorių klausimus atsakys mokesčių grąžinimo bendrovė. Be to, jūs visada turėsite galimybę į jums kilusius klausimos gauti atsakymus, parašę grąžinimo bendrovės specialistams elektroniniu paštu ir gavę atsakymą.

Norėdami pradėti mokesčių grąžinimo procesą, tiesiog apsilankykite mokesčių grąžinimo bendrovės tinklalapyje internete ir ten esančioje registracijos formoje įveskite savo informaciją. Čia telefonu arba el. paštu galėsite gauti ir išsamesnę informaciją apie mokesčių grąžinimą iš Airijos. Atlikę kelis paprastus žingsnius, jūs įvykdysite savo mokesčių iš Airijos grąžinimo procesą, net neišeidami iš namų.

Kaip rodo statistika, tie, kas savo mokesčius susigrąžina naudodamiesi profesionalų paslaugomis, savo pinigus gauna žymiai greičiau, o pinigai pasiekia juos paprasčiausiu keliu – yra pervedami tiesiai į nurodytą banko sąskaitą.

Leave a Reply