Iš kurios užsienio šalies galima greičiausiai susigrąžinti mokesčius?

Laikas, kurį trunka mokesčių grąžinimas, gali trukti nevienodai. Jis priklauso nuo valstybės, iš kurios bandome susigrąžinti mokesčius ir nuo daugelio kitų veiksnių. Pagrindinis veiksnys, kuris lemia mokesčių grąžinimo trukmę, yra tai, ar mes bandome susigrąžinti pinigus patys, ar naudodamiesi mokesčių grąžinimo bendrovės paslaugomis. Tada, kai bandoma mokesčių grąžinimo procesą vykdyti savarankiškai, pinigų tenka laukti ilgiausiai. Taip nutinka dėl to, kad dažniausiai trūksta kokių nors dokumentų arba būna neteisingai užpildytos įvairios formos. Kai naudojamės mokesčių grąžinimo įmonės paslaugomis, galime būti tikri, kad visos formos bus užpildytos tinkamai ir bus pateikti visi reikiami dokumentai. Tai maksimaliai sumažina nesėkmingo grąžinimo tikimybę. Laikas, kurį reikia laukti, kol bus grąžinti mokesčiai, priklauso nuo užsienio šalies, kurioje dirbote.

Pavyzdžiui, mokesčių grąžinimas iš Vokietijos trunka apie 3-6 mėnesius. Tai priklauso ir nuo to, kaip sparčiai mokesčių inspekcija dirba su jai pateiktais dokumentais. Vokietijoje galiojanti tvarka tiksliai nenurodo laikotarpio, iki kurio mokesčių inspekcijai privalo būti pateikiamos kasmetinės mokesčių deklaracijos, todėl mokesčių grąžinimo terminas nėra pastovus. Norint susigrąžinti mokesčius iš Anglijos, pinigų reikia laukti maždaug 3 mėnesius. Tiksliau, jei visi dokumentai bus teisingi ir pateikti laiku, grąžinimo laikotarpis neviršys 3 mėnesių. Mokesčių grąžinimas iš Airijos taip pat trunka apie 3 mėnesius. Praėjus šiam laikui, pinigai pasiekia asmens banko sąskaitą. Jeigu norite susigrąžinti mokesčius iš Norvegijos, šioje šalyje mokesčiai grąžinami kiekvienų metų birželio ir spalio mėnesiais, praėjus mokestiniams metams. Laikas, kurį reikės laukti, priklauso nuo Norvegijos mokesčių institucijos. Jei pateiksite savo mokesčių deklaraciją po nustatyto termino, laukti reikės žymiai ilgiau. Grąžinami pinigai yra pervedami į banko sąskaitą arba tiesiogiai pristatomi mokesčių mokėtojui. Paprastai mokesčių grąžinimo iš Norvegijos reikia laukti nuo 3 iki 9 mėnesių. O kai kuriais atvejais grąžinimas gali užtrukti net iki 3 metų – pagal galiojančius įstatymus, būtent tiek laiko vietos mokesčių institucija turi teisę apdoroti gautas mokesčių deklaracijas.

Susigrąžinti mokesčius iš JAV trunka apie 3 mėnesius (federalinio mokesčio atveju) arba nuo 2 iki 5 mėnesių (valstybinių mokesčių atveju). Laikas gali sutrumpėti iki 2 mėnesių, jei gavėjas pasirinks pervesti pinigus į JAV banke esančią sąskaitą. Visumoje, mokesčių grąžinimo laikotarpis yra apie 3 mėnesiai, tačiau jis gali keistis priklausomai nuo to, ar asmens mokesčių deklaracija buvo pateikta laiku bei ar tinkamai buvo užpildytos būtinos formos bei surinkti ir pristatyti reikiami dokumentai.

Leave a Reply